Sopa de lletres i endevinalla (educaplay)

A l'entrada anterior he intentat explicar aquest nou recurs: educaplay.
Perquè us feu una idea del resultat he creat una sopa de lletres i una endevinalla referent a la tardor

SOPA DE LLETRES ENDEVINALLA

Educaplay

Us presento un nou recurs que he trobat, buscant, és clar! S'anomena Educaplay.
És un recurs per crear diferents activitats educatives interactives a tots els nivells (es pot adaptar a tots els cursos i nivells de dificultat) i per qualsevol matèria, tema, centre d'interès, etc. A més, es pot escollir en quina llengua es vol fer l'activitat, el català està inclòs!
Les diferents activitats que es poden realitzar són les següents: 
(clicant sobre les imatges s'amplien per poder-les veure millor)

Endevinalles, sopa de lletres, ordenar lletres, dictats, completar, mapes interactius, ordenar paraules...







A més de poder crear les nostres pròpies activitats, hi ha una galeria de recursos que ha estat creada per diferents mestres i professors/es. Així que és un bon espai per compartir la feina creada. Hi ha un menú desplegable on pots introduir la llengua de l'activitat que busques i quin tipus d'activitat. I un cop selecciones el que necessites et surt un llistat d'activitats ja creades.
És molt senzill d'utilitzar i de crear noves activitats, només cal obrir un compte (amb l'adreça del nostre mail) per poder crear i editar activitats i ja està!

Per exemple, per crear una SOPA DE LLETRES...
Pas 1: escollir el tipus d'activitat que es vol crear, la llengua, posar un títol i una petita descripció. Clicar sobre next.
Pas 2: Escollir el nivell de dificultat: amb pistes, amb les paraules escrites al costat... i la direcció de les paraules (verticals amunt i avall, horizontals cap a la dreta i esquerra, diagonals, etc). Hi marcar si volem que hi hagi limitació de temps o no.
Pas 3: Escriure les paraules que volem que busquin els nens i nenes a la sopa de lletres.
Pas 4: escriure alguna etiqueta que defineixi la nostra sopa de lletres. Ens donaran fet un exemple de la sopa de lletres, si no ens agrada per la situació de les paraules es pot obtenir un altre (les vegades que calgui).
I ja està, quan entrem al nostre compte tindrem un llistat de totes les activitats que hem creat i poder-les utilitzar. A més ens dóna l'enllaç directe a l'activitat i el codi per poder embedir l'activitat a un blog.

Les altres activitats són igual de senzilles de crear. Si teniu ganes de provar-ho no dubteu a fer-vos un compte i crear les vostres pròpies activitats adequades als vostres alumnes i als temes que vulgueu treballar!
Clicant sobre el logo anireu directament a educaplay



El zoo de la Baba (petitaxarxa.cat)

En aquest enllaçpodem trobar el so de diferents animals que hi ha al zoo, la imatge és real i hi ha l'opció d'anar canviant d'animals. Es pot clicar dos animals a l'hora, o tres, i que els nens i nenes discriminin els diferents sons, per exemple.
Clicant sobre la imatge següent anireu directament a El zoo de la Baba

La castanyada (petitaxarxa.cat)

Us deixo l'enllaç directe a les activitats de la castanyada de la petitaxarxa.cat. En aquesta pàgina trobareu diferents activitats i informacions sobre aquesta festa, n'hi ha que són per als més petits i n'hi ha per a nens i nenes més grans:
- Objectes i elements tradicionals de la castanyada
- Trencaclosques (amb tres nivells de dificultat)
- Karaoke amb la cançó de la castanyera
- Un xilòfon amb les partitures de diferents cançons perquè toquin els alumnes
- Quatre contes
- Costums: de la castanyera i de halloween

(cliqueu sobre la imatge)

Petita xarxa.cat (portal infantil)

petitaxarxa.cat és un portal infantil on es pot trobar notícies, jocs, activitats, concursos, vídeos, receptes, consells per la salut... i molt més destinat als més petits de la casa.
(clicant sobre la imatge anireu a la pàgina d'inici)
Dins l'apartat de jocs, trobareu diferents activitats amb diferents nivells (hi ha jocs per a nens i nenes de 2-4 anys i de 4-10 anys, i per treballar lletres, nùmeros, colors i formes, anglès...)
Els enunciats són en català i tenen format en escrit i en àudio. Dos exemples de joc, un per als més petits per treballar la quantitat-grafia; l'altre per nens i nens més grans. Clicant sobre cada imatge anireu a l'enllaç, tot i així, doneu una ullada a la pàgina.
 Al finalitzar l'activitat hi ha l'opció d'imprimir un premi que donen per haver realitzat correctament el joc.

Cançó: Calendari de tardor

Continuem amb la tardor!
La Dolors ha trobat aquesta cançó sobre la tardor, on s'anomenen els mesos que componen aquesta estació de l'any: setembre, octubre, novembre i desembre. Sota les imatges hi ha la lletra de la cançó escrita en lletra lligada, una de les possibilitats és anar aturant la cançó i anar llegint amb els alumnes.
Aquí us la deixem!

Si voleu tenir la cançó sense haver d'obrir el bloc, la podeu trobar en aquesta adreça de You tube
http://youtu.be/nx-Fp3HWCIg

Gràcies Dolors! :)